Zimne napoje są doskonałym sposobem na schłodzenie się, a latem lemoniada staje się wyborem numer jeden: zamawia się ją w restauracjach, kawiarniach i barach. Można jednak zrobić ją także w domu — dla siebie, rodziny lub gości. Aby jednak móc w pełni delektować się tym napojem, warto kupić niezbędne akcesoria do jego serwowania — dzbanka, słoika z kranikiem, wysokie szklanki, słomki, lub nawet dystrybutor do napojów! Sprawdź nasz sposób na lemoniadę!
Przygotuj

Klasyczny i najłatwiejszy przepis na lemoniadę
Poniższy przepis to najprostsza i klasyczna wersja tego napoju — będzie idealna na każdą okazję i zasmakuje każdemu! Doskonale sprawdzi się także, jeśli zechcesz przygotować drink z lemoniadą.
Składniki
Cukier – 100 g
Sok z cytryny – 1 szklanka
Czysta woda gazowana – 4 szklanki
Cytryna
Lód
Sposób przygotowania
W dzbanku wymieszaj wodę, sok i cukier i poczekaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Pokrój cytrynę w cienkie plasterki i dodaj do dzbanka.
Przed podaniem dodaj lód do napoju.
Lemoniada miętowa: chłodna i lekka
Ta opcja jest ciekawsza w smaku, ponieważ mięta dobrze komponuje się z cytryną. Można dodać też do niej dowolnego syropu.
Składniki
Cukier – 1 szklanka
Woda – 2 litry
Cytryna – 2 sztuki
Limonka – 1 sztuka
Mięta — pęczek
Lód
Sposób przygotowania
Wyciśnij sok z cytryny i limonki do szklanki.
Napełnij kolejną szklankę wodą i wsyp do niej cały cukier, a następnie podgrzej, aż się on rozpuści.
Poczekaj, aż syrop ostygnie.
Do dzbanka wlej cukrowy syrop i wodę, sok z cytryny i limonki, a następnie miętę i lód.
Podawaj lemoniadę z gałązką mięty i pokrojoną limonką.